Reacties

Reacties / ervaringen m.b.t. Runningtherapie Baarn.

Wilt u een reactie insturen dan kan dat via het contactformulier of rechtstreeks per email.

Net weer terug uit het bos van een rondje hardlopen en voel me weer helemaal blij. Vanwege een burnout ben ik bij Anita terechtgekomen en dat is de beste stap geweest in het herstelproces! Zoals Anita aangeeft: je hoeft alleen maar te zorgen dat je komt, zij sleept je er wel doorheen. En dat doet ze. Gezellig kletsend, maar ook af en toe streng. Ze weet je verder te brengen dan je verwacht. Ongemerkt verbetert je conditie en loop je steeds verder en makkelijker. Maar het beste is het gevoel dat in mijn hoofd ontstaat na zo'n 20-30 minuten hardlopen, heel anders dan na "gewoon sporten". Hardlopen maakt mij rustig en blij. Daar kunnen geen medicijnen tegenop. ik had altijd een hekel aan hardlopen maar door Anita's aanpak ben ik helemaal om. Ik heb zelfs meegedaan aan de 10km Spieren voor Spieren run in Hilversum. Ik ben al enige tijd klaar met de sessies bij Anita, maar ik loop nog steeds, want ik merk heel duidelijk dat juist als ik me weer minder goed voel en toch ga lopen, ik er weer beter tegen kan. Er zijn heel veel onderzoeken geweest die aangeven dat regelmatig rustig hardlopen helpt bij het herstel van een burnout. Het werkt echt, ik heb het ervaren en ik kan Anita iedereen aanraden!!!
groetjes Nicolette
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heb bij Anita in 13x goed leren hardlopen en dat is wat ik graag wilde, ik kwam niet voor therapie maar om goed het hardlopen onder de knie te krijgen, en dat is gelukt, alles op een rustig en eigen tempo met veel verschillende technieken en conditietrainingen. Dat is meer dan gelukt! En ben Anita zeer dankbaar, heb me nu aangesloten bij de BAV in Baarn en loop ook zelf, Anita bedankt!!!!!
Geraldine Verhoef
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ik heb 24 keer met Anita hardgelopen in 4 maanden tijd. Vrijwel vanaf het begin voel ik me fitter en beter. Tijdens het hele proces heb ik niet het idee gehad dat ik te veel van mezelf vroeg, en ongemerkt loop ik nu met gemak 10 tot 12,5 kilometer. De City-Pier-City loop heb ik op een paar seconden na net niet binnen het uur gelopen. Kortom, ruimte voor verbetering dus. Ook na afloop van de trainingen bij Anita is de motivatie gebleven en ben ik heerlijk twee keer per week aan het lopen.
A.

Even een mailtje om te zeggen dat het nog steeds heel lekker gaat met hardlopen. Elke keer als ik aan het lopen ben denk ik; dit moet ik toch echt aan Anita melden dat ik het nog steeds lekker en leuk vind. Dus bij deze, ik zit nog met een rode kop van een lekker stuk draven in het bos. ik moet wel altijd even moed verzamelen, honden mee en dan hup gewoon maar gaan. ik probeer drie keer per week te gaan al lukt dat niet altijd. en het maakt me nog steeds vrolijk en energiek, dus missie geslaagd!
Verder helpt het lopen inderdaad tegen mijn depressieve gevoelens omdat ik nu weet dat ik, hoe ik mij ook voel, altijd kan gaan lopen met het vooruitzicht dat het dan daarna meestal wat beter gaat.
M.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Met heftige vermoeiheidsklachten en een gevoel van algehele malaise ging ik naar de huisarts. Na uitvoerig bloedonderzoek en gesprekken heeft zij mij uiteindelijk Runningtherapie als suggestie gegeven.
Eenmaal aan de slag bij Anita, kon ik het ''running'' in de naam wel verklaren maar "therapie" begreep ik niet zo goed. Ik vond het allemaal gezellig; lopen en kletsen over allerlei zaken die mij bezighielden....Totdat Anita mij een spiegel voorhield en mij eens goed naar mezelf liet kijken....Ja, toen bleken de gezellige gesprekjes toch duidelijk plaats te maken voor gesprekken met een boodschap. Zij had mij feilloos door en zag de signalen van een burn-out. ik zag ze alleen zelf niet. Door als een volleerd jongleur de ballen dagelijks maar weer in de lucht te houden, hield ik mijn gezin, mijn omgeving en vooral mezelf voor de gek. Anita heeft me dat doen inzien op een heel rustige, veilige, en dus prettige, manier. En dat allemaal tijdens het lopen, doorwandelen in mijn geval, lekker in de mooie omgeving van kasteel Groeneveld. Nooit heeft ze mij het gevoel gegeven dat iets wat ik zei of voelde gek of raar was. Met haar hulp en inzichten ben ik veel over mezelf na gaan denken en daar leer ik nog steeds van. Ik heb de jongleerballen inmiddels wel late vallen en werk hard aan herstel. Het is niet makkelijk maar het is een proces. Zonder Anita had het veel langer geduurd om tot dergelijke inzichten te komen. Ten koste van wat....? ik ben Anita heel dankbaar!!
C.W.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anita, onwijs bedankt voor samen hardlopen het afgelopen jaar!
Ik kwam vorig jaar augustus bij jou terecht met depressieve klachten en de wens om onder begeleiding mijn conditie weer op te bouwen.
Dit is gelukt! Jouw begeleiding, luisterend oor en de positieve resultaten van het hardlopen zorgden ervoor dat ik me al snel een stuk beter voelde. Mijn conditie ging vooruit en ik zit sinds ik bij jou ben gestart met hardlopen veel beter in mijn vel. Ik raad het iedereen aan :-)

Esther

In januari van dit jaar ben ik samen met een vriendin begonnen met hardlopen onder leiding van Anita.

Ik ben Lisette Flinterman, 57 jaar en altijd wel een beetje aan het sporten geweest, fitness en tennis. Maar hardlopen vond ik altijd een gruwel, ik kon het niet, ben veel te zwaar en heb wel eens wat diëten gevolgd, maar dat werkt dan wel even, maar niet vol te houden in een druk sociaal bestaan met veel eetafspraken en zo.

Dus ik dacht daar moet nu maar eens verandering in komen. Kinderen zijn inmiddels het huis uit, mijn werk is wat minder druk en heb dus meer tijd gekregen om aandacht aan mezelf te besteden.

Hardlopen kon ik nog geen minuut volhouden. Maar Anita gaf steeds aan, dat komt best goed. Ik had ook last van een mentale barrière. Als Anita zei, we gaan vandaag 10 minuten lopen, dacht , ik ja, dat zal wel, maar dat ga ik nooit halen.

Inmiddels ben ik klaar met de cursus, loop 45 minuten achter elkaar 2 keer in de week.

Dit had ik nooit zonder de bezielende leiding van Anita kunnen presteren.

Ben haar daar nog steeds erg dankbaar voor.

Lisette

Ik dacht altijd je gaat gewoon hardlopen met een schema of een Mp3 van internet. Maar niets is minder waar, dit is een sport dat je moet leren en onder goede begeleiding moet doen. Je hoort veel mensen over (angst voor) blessures, nou als je met Anita traint dan is dat niet het geval. Je krijgt de juiste kennis, begeleiding en fysieke en mentale conditie.

Erica

Iets meer dan een jaar geleden ben ik bij Anita begonnen. Ik was zwaar, niet fit en onzeker en zat er behoorlijk doorheen. In het begin had ik het heel zwaar en waren de sessies heel emotioneel. Ik heb hierin veel kunnen verwerken. Na verloop van tijd begon ik me door de gesprekken beter te voelen; door het lopen (en minder eten) begon ik af te vallen en ik voelde me steeds sterker, zowel fysiek als mentaal.
Het feit dat Anita 2x in de week op me stond te wachten heeft me er doorheen gesleept. Inmiddels loop ik minimaal 3x in de week, heerlijk! Ik ga graag af en toe terug bij Anita om weer een stukje verder te komen(en voor de gezelligheid Smile) Ik geniet ervan en neem graag andere mee in mijn enthousiasme. Ik ben 12 kilo afgevallen en voel me echt goed! Ik word 50 dit jaar maar voel me jonger en beter dan een aantal jaren terug! Kom maar op dus! Anita, Dank!!

Belinda

Op het moment van dit schrijven runnen wij nu exact 1 jaar met Anita en het heeft letterlijk ons leven veranderd. Wij zijn beide net de 50 gepasseerd en we hadden geen enkele loopervaring of sport uitgeoefend sinds de schooltijd. En nu lopen we makkelijk 1 uur lang, hebben al een paar keer aan 5km prestatielopen meegedaan. De loopervaring was en is verrassend hoe zoiets toch ineens leuk, lekker, uitdagend, voldoening gevend kan worden. Er moest dan ook wel iets gebeuren en dan niet alleen vanwege het fysieke maar ook vooral vanwege de mentale ontspanning die het biedt. Broodnodig voor ons midlifers die zonodig hard moeten werken en blijven studeren.

En het is niet alleen het runnen zelf dat de verandering bij ons gebracht heeft, maar vooral ook jouw persoonlijke begeleiding Anita heeft ons enorm geholpen. Aan de ene kant ben je de stok achter de deur die ons toch laat gaan, ook als het regent (komt nauwelijks voor bij ons, want de zon schijnt ALTIJD als we lopen, ja echt!!), aan de andere kant de zeer persoonlijke belangstelling en luisterend oor met positieve en motiverende adviezen die ons verder helpen.

Dit heeft erin geresulteerd dat we na de "lessen" nu gewoon doorgaan en 1x per week blijven lopen met Anita en we doen ons uiterste best om nog 1x per week zelf te lopen. Kortom, Anita hartelijk dank voor wat je ons hebt laten bereiken, veel succes toegewenst en we blijven runnen!

Jacqueline en Henk

De trainingen van Anita zijn heel leuk en gezellig, maar hebben mij ook veel geleerd over hardlopen. Ik dacht altijd dat hardlopen niks voor mij was, maar mede door de trainingen van Anita ben ik erachter gekomen dat ik hardlopen wel heel leuk vind! En het geeft je ook een heel goed gevoel! En ik moet toegeven, nu ik gestopt ben bij Anita mis ik haar leuke/goede trainingen wel!
Zoë

Ik heb de trainingen als nuttig, relaxed en leerzaam ervaren. Ze hebben geholpen bij het terugvinden van regelmaat in m'n leven. Achteraf vind ik het jammer dat het weer voorbij is.
De routes door het gebied Kasteel Groeneveld/Lage Vuursche zijn goed gekozen (waarschijnlijk niet eens gekozen, maar gewoon door bekendheid met de omgeving). De afwisseling tussen alleen trainen en samen beviel ook erg goed. Persoonlijk houd ik erg van afwisseling dus de verschillende tijden waarop ik moest hardlopen vond ik leuk.
Nu, aan het eind van de 24 lessen, begin ik echt te kijken naar wat mijn mogelijkheden zijn qua lichaam en bijhorende resultaten. Runningtherapie was een goede, uitgebreide opstap naar, mogelijk, een interessant vervolg.
Tot slot: de persoonlijke begeleiding was prettig en je hebt veel kennis. Die kun je bovendien goed overdragen.
Bedankt en succes!
Tijmen

Ik ben gekomen bij Anita omdat ik depressief was en echt zelf in beweging moest komen. Anita heeft mij daar wezenlijk bij geholpen. Ik ben echt in beweging gekomen, zij was voor mij de stok achter de deur om echt te gaan sporten.
Tevens was ze voor mij elke keer bij de training een uitlaatklep waarbij ik mijn gevoelens en allerlei dingen kwijt kon. Ze was ook altijd oprecht geïnteresseerd.
Uiteindelijk ging ik mijzelf steeds beter voelen, kreeg meer energie en ging ik afvallen, waardoor ik nu in staat ben zelf twee keer in de week naar de sportschool te gaan en een voller leven heb, door niet meer doodmoe op de bank te gaan liggen.
Jessica

Beste lezer,
Ruim een jaar geleden ben ik bij Anita gaan lopen.Ik zat thuis met een burn-out en wilde niet alleen gesprekstherapie, maar ik wilde vooral iets doen, bewegen, maar ja, wat dan, waar begin ik....
Ik begon te zoeken op internet en kwam al snel iets tegen dat *Runningtherapie* werd genoemd.
Ook mijn huisarts was heel erg voor dit plan, dus ik heb contact opnemen met Anita en al vrij snel kon ik bij haar terecht. Vanaf het eerste moment voelde het goed met haar en begon ik steeds meer over mezelf te vertellen, waardoor ik ook steeds meer inzicht kreeg in mijn valkuilen. Dat is een lange weg en nog steeds maar dat vind ik niet erg (soms wel moeilijk en zwaar) maar het is ook een mooie weg.
Ik ben ontzettend blij dat ik deze vorm van therapie heb gevonden en ik ben Anita dankbaar voor alle steun en aanmoediging die ze mij geeft. Als ik denk dat het niet gaat, dan zegt ze: "We zien wel hoe het gaat, gaat het niet, nou dan gaat het niet, is niet erg". Maar eigenlijk gaat het altijd heel goed, juist als ik denk dat het helemaal niet goed zal gaan. Ik wil dus nog lang bij Anita blijven lopen en kan iedereen aanraden, of je je nou goed voelt of niet, ga leren lopen, iedereen kan het!
Marja uit Baarn

 

Vorige vorige pagina volgende pagina Volgende

top