Nieuws

2018

Heel trots kan ik mededelen dat ik dit jaar als dank voor mijn vele jaren van voorzitterschap bij de beroepsvereniging Runningtherapie Nederland tot erelid ben benoemd. Ik hoop nog jaren lid te blijven van deze mooie vereniging die ik in 2009 samen met Simon van Woerkom, Bram Bakker en Henk Brussel heb opgericht.


26 september 2017 Landelijke dag Runningtherapie

In het kader van het vijfjarig bestaan van de stichting Runningtherapie Nederland worden er op zaterdag 26 september op verschillende plaatsen in Nederland evenementen georganiseerd om informatie te geven en aandacht te vragen voor de werking en effecten van runningtherapie! 

In brasserie Zonnestraal te Hilversum zijn er vanaf 15.30 tot 17.00 uur informatie-stands over runningtherapie, hardloopschoenen, hardloopkleding en een gratis workshop runningtherapie. 

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met Runningtherapie.

______________________________________________________________________

13 Maart 2015 runningtherapie in het nieuws n.a.v. artikel in Volkskrant

In de Volkskrant staat een artikel waarin wordt beweerd dat hardlopen niet helpt tegen depressies. Anita Kinsbergen geeft graag in een interview een reactie op dit artikel. 

Naar de site van nieuwsredactie.net waar ook het artikel van de Volkskrant staat:

http://www.nieuwsredactie.net/2015/03/13/sport-geen-effect-op-depressie/

 

Direct naar het interview van Anita Kinsbergen:

https://vimeo.com/122085688

 


Maart 2015 Netwerkdag Runningtherapeuten

Vrijdag 6 maart was er weer een netwerkdag voor alle runningtherapeuten uit heel Nederland. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Runningtherapie Nederland waar je je als runningtherapeut bij aan kan sluiten. Deze netwerkdag wordt o.a. georganiseerd door Anita Kinsbergen. Wederom was het weer een zeer geslaagde dag met zeer uiteenlopende interessante onderwerpen.

Klik hier of op onderstaande afbeelding voor een impressie van deze dag.

Netwerkdag 2015

 


September 2014 Runningtherapie Baarn in het nieuws

Anita Kinsbergen van Runningtherapie Baarn was 11 september 2014 te zien in het programma U Vandaag van RTV Utrecht.

Bij minuut 9:09 start het item U Gezond.

En eerder die dag werd zij live geïnterviewd voor het radioprogramma Aan Tafel! van RTV Utrecht. Luister hier naar het fragment


Stichting Job en Lot

Job Mulderij was een sportieve vader van twee jongens en een liefhebbende echtgenoot van Lotte. Hij leefde het leven volop en genoot. Maar Job leed aan een bipolaire stoornis (manische depressiviteit). Job volgde met veel plezier maar soms ook met enige tegenzin Runningtherapie in Baarn bij Anita Kinsbergen. Op enig moment heeft Job in overleg met zijn psychiater besloten voor enkele maanden voor de dagopvang te kiezen om zijn depressie stevig aan te pakken. Hij heeft hard gevochten maar helaas, zijn laatste depressie werd Job fataal. Op 29 augustus 2011 nam Job afscheid van het leven.

De vrouw van Job (Lotte) heeft toen besloten zelf ook runningtherapie te gaan volgen om deze traumatische situatie enigszins te kunnen verwerken. We zijn nu een jaar verder en Lotte heeft de kracht gevonden om met haar twee kinderen verder te gaan en om langzaam weer van het leven te kunnen genieten. Ook namen haar hardloopprestaties een enorme toevlucht, ze heeft zelfs de halve marathon van Amersfoort gelopen.

Graag willen Lotte (zijn vrouw), Eigenhuis Keukens (zijn voormalige werkgever) en Fit2Move, mensen zoals Job helpen om door depressieve gevoelens heen te komen met behulp van runningtherapie. Huisartsen raden depressieve patiënten steeds vaker aan onder begeleiding te gaan sporten. De therapie heeft goede resultaten, maar is voor sommige cliënten duur en daarom soms onbereikbaar. Daar wil Stichting Job en Lot graag verandering in brengen.

Mensen met een lichte of iets zwaardere depressie die graag Runningtherapie zouden willen volgen maar daar de middelen niet voor hebben kunnen zich aanmelden bij Stichting Job en Lot om voor vergoeding in aanmerking te kunnen komen.

Anita Kinsbergen


 
April 2011

Runningtherapie Baarn heeft op zondag 10 april jl. samen met Running Blind de marathon van Rotterdam in estafettevorm gelopen met blinden en slechtzienden. Door het prachtige weer was het hardlopen best zwaar maar we hebben zeer goed gelopen en hebben samen een enorm gezellig dag gehad. Mede dankzij Stichting MEE die ons gesponserd heeft was het een zeer geslaagde dag.


 
Januari 2011

Runningtherapie Baarn staat in de Iris - blad over slechtziende en blinde mensen in onze samenleving uitgegeven door Bartiméus. lees het artikel hier: Iris blad voor slechtzienden en blinden


 Runningtherapie Baarn steunt Signforlife op 12 januari 2011

Runningtherapie Baarn steunt SilvesterIn 2004 is er bij Silvester Non Hodgkin (lymfeklier kanker) geconstateerd. Na behandeling met chemo en bestraling staat hij nu onder jaarlijkse controle. Door hard te lopen is Silvester in staat om zijn lichaam en geest in gezonde conditie te houden. Op 12 januari 2011 is Silvester hardlopend naar ziekenhuis Ter Gooi gegaan voor zijn jaarlijkse controle.
Silvester liet zich sponsoren door verschillende bedrijven en particulieren die hun logo of naam op zijn shirt mochten zetten. Hiermee haalde hij geld binnen voor de Stichting Wheel of energie, een Stichting die zich inzet om psychische problemen bij kankerpatiënten te verzachten.

Runningtherapie Baarn steunt Silvester


 

Week van de toegankelijkheid


 Primeur Bartiméus Fit Loop 16 oktober 2010

locatie : Nieuwegein
datum : 16 oktober 2010

Op zaterdagmiddag 16 oktober was de primeur van de Bartiméus Fit Loop op de atletiekbaan van Atverni in Nieuwegein. Runningtherapie Baarn en Bartiméus organiseerden een 5 km hardloopwedstrijd voor mensen met een visuele beperking.

De enthousiaste lopers trainden, sommigen met een buddy, twee keer in de week. Eén keer onder begeleiding van Runningtherapeut Anita Kinsbergen in Zeist om in topconditie te komen en elke zaterdagochtend individueel op de atletiekbaan in Nieuwegein. Want 5 kilometer hardlopen betekent 12,5 keer de baan rond!

Primeur Bartiméus Fit Loop 16 oktober 2010

Sportieve middag
Bartiméus organiseert deze Fit Loop als sportieve afsluiting van de Week van de Toegankelijkheid. De Week heeft als thema 'Sport en bewegen voor iedereen'. Bartiméus wil dat iedereen kan sporten, ook als je slechtziend of blind bent. De wedstrijd werd gehouden op de atletiekbaan van Atverni, Sportpark Galecop in Nieuwegein. De middag begon om  15.00 uur en het startschot werd om 16.15 uur door voormalig afstandsatleet Rob Druppers gegeven. Het was een supersportieve en gezellige middag op topniveau. Supporters en belangstellenden waren aanwezig en mede dankzij hun was het een onvergetelijke dag.


Ben je visueel beperkt en lijkt het je ook leuk om mee te doen met een hardlooptraining en/of hardloopwedstrijd dan is het mogelijk je hiervoor op te geven bij Anita Kinsbergen 06 22 945 139. In 2011 zal er wederom een hardloopevenement worden georganiseerd door Runningtherapie Baarn in samenwerking met Bartimeus.

Primeur Bartiméus Fit Loop 16 oktober 2010


Baarn loopt voor Tegenkracht

10-10-10

Baarn loopt voor TegenkrachtZondag 10 oktober 2010 is er een hardloopwedstrijd georganiseerd door Runningtherapie Baarn en loopuitjedip.nl waarbij 110 Baarnaars werden getraind om de 5 km te gaan lopen voor het goede doel.
Het goede doel is Stichting Tegenkracht, sport en kanker.

De dag was een groot succes mede door het schitterdende weer maar ook door het enorme enthousiasme van alle deelnemers die de 5 km. hebben gelopen tijdens de Pijnenburg Bosmarathon.

We gingen met twee grote touringcars vanuit Cafe Prins Hendrik (PH) naar Soest waar we startte met een waming-up om vervolgens de 5 km. te gaan lopen.

Bij terugkomst in de PH werd de prijsuitreiking gedaan door Marijke Helwegen die speciaal voor deze gelegenheid haar koets, duif en haar gouden muiltjes had meegenomen onder begeleiding van een echte lakei.

Vervolgens werd de middag voortgezet onder muzikale begeleiding van DJ Gerard Ekdom van 3FM.

Baarn loopt voor Tegenkracht

Onder het genot van een glaasje Champagne kwamen de sterke verhalen al snel op gang en hebben we de dag afgesloten bij restaurant La Promenade waar ons een heerlijke hollandse stampot te wachten stond.

Mede door de vele sponsoren is dit grote evenement een groot succes geworden en daar zijn wij ze zeer dankbaar voor. 

Totaal hebben we € 7.000,- bijeengebracht.


Aantal deelnemers Baarnlooptvoortegenkracht

103

Baarn loopt voor Tegenkracht


 

Runningtherapie Baarn loopt samen met Running Blind de Dam-tot-Damloop

Op 19 september 2010 gaat Runningtherapie Baarn in samenwerking met Running Blind de Dam-tot-Damloop
lopen voor het goede doel Meerdere informatie volgt binnenkort.


Runningtherapie Baarn in de Baarnsche Courant

http://www.baarnschecourant.nl/nieuwsarchief/115-running-blind-bij-runningtherapie-baarn.html


Running Blind loopt marathon Rotterdam

Zondag 11 april 2010 heeft Running Blind meegedaan met de estafette-marathon van Rotterdam.
Alle deelnemers hebben het er goed afgebracht en het was een zeer geslaagde dag mede dankzij Stichting MEE.

 

 

Vorige vorige pagina volgende pagina Volgende

top